louis-hansel-973627-unsplash.jpg

Stärk din parrelation med Imago metoden

Imago relationsterapi har utvecklats av psykologerna Harvill Hendrix och Helen Hunt i USA. Metoden bygger på forskning och mångårig erfarenhet av parterapi.I Imagoterapi arbetar man till stor del med kommunikationen i relationen – den verbala och den icke-verbala. I en kärleksrelation behöver vi både kunna uttrycka kärlek samt lösa konflikter och prata om önskemål om förändring av beteenden.


Det är inte ovanligt att man fastnar i negativa cirklar när förälskelsen gått över. Trots att man tycker att man uttrycker sig tydligt så kan det upplevas som kritik. Och även om man inte vill bråka så kan man lätt hamna i återkommande gräl. Och fastän man vet hur bra det känns att uttrycka kärlek så låter man tiden gå. Tystnaden och avståndet växer. Om inte konflikterna går att lösa och om man inte kommer ifrån känslan av brist på kärlek så är risken att man gör ett uppbrott eller känner en hopplöshet och börjar leva parallella liv.


Som par får man i Imagoterapin lära sig att både uttrycka sig konstruktivt och aktivt lyssna(spegla din partner). Det innefattar bekräftelse och empatiskt bemötande. Man har också möjlighet att förstå hur beteendemönster påverkar kärleksrelationen. Ofta kan man se hur beteendemönster uppstått tidigare i livet under barndomen.


När man har lärt sig kommunikationsverktygen och fått en ny förståelse för både sig själv och varandra så har man en ny möjlighet att lösa konflikter och problem. Förhållandet kan få ett nytt djup och kärleken kan väckas igen.

 
 

Kontakta mig

Nybrogatan 34, 114 39 Stockholm

+46768782078

 

+46768782078

Nybrogatan 34, 114 39 Stockholm