Leaf

Vårt sätt att arbeta

Hur går det till, att börja i samtalsterapi?

Vi börjar med ett inledande samtal och konsultation där vi kartlägger den problematik som du uppfattar. Vi ser på din aktuella situation, empatiska avbrott under uppväxten, hinder för att komma vidare och vad som behöver stärkas för att komma vidare. 


Hur länge går man i terapi?

Under de första samtalet kan vi uppskatta hur länge som kan vara rimligt för dig att gå i terapi. Det beror lite på hur allvarlig problematiken är och hur länge du har haft den. Korttidsterapi är mellan 10-20 gånger och långtidsterapi ca 1,5-2 år. Vill du gå några få gånger är det coaching vilket vi också arbetar med. Du kan avbryta eller ta paus från terapin när som helst men det är viktigt att vi har avstämningar längst vägen för att se hur du på bästa sätt kan utvecklas. 


Hur lång tid tar det innan man märker skillnad? 

Det är individuellt hur snabbt du märker en förändring. Om det är en tillfällig akut kris kan du märka skillnad efter bara 2-3 gånger. Om det är djupgående problematik som bottnar i din uppväxt och anknytningsmönster tar det längre tid kanske ca 10 gånger beroende på din vilja och tillit till processen. 

 
1A442DAE-C9D4-434C-80F6-2F8DD8C0C200.hei

Kontakta oss 

 

Terapihuset Stockholm

Prenumerationsformulär

Nybrogatan 34, 114 39 Stockholm

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook