Boka tid online

Se tillgångliga tider för terapi nedan

 
55829074_2789882881237409_41108275138511

Boka tid till

Emelie Hasselhuhn

Nybrogatan 34, våning 3

114 39 Stockholm


emelie@terapihusetstockholm.com

169048735_218352703377708_33998430390076

Boka tid till

Susan Fuchs

Nybrogatan 34, våning 4

114 39 Stockholm


susan.fuchs@telia.com

Om oss

Kontakt

 
Untitled_edited.jpg

Emelie Hasselhuhn samtalsterapeut/parterapeut/schematerapeut

grundare Terapihuset 

Nybrogatan 34, Stockholm

Mina specialområden och hjärteämnen i terapibehandling inkluderar anknytningsteorin som är ett av de viktigaste aspekterna att förstå för att nå syntes inom oss. Relationellt medberoende problematik hindrar oss i våra liv på många sätt och skapar relationsproblematik, ångest, depression, utbrändhet och andra destruktiva mönster. Jag arbetar även med tidiga trauman av övergivenhet, känslomässig försummelse. 


Mitt sätt att arbeta 

Jag använder anknytningsteorin som grund i mitt terapeutiska arbete och schematerapi som byggsten. Min psykologiska röda tråd genom terapibehandlingen bygger på psykosyntesmetoden som är en metod för personlig utveckling och självförverkligande. I terapi ser vi på ditt liv och det som känns svårt här och nu vi undersöker empatiska avbrott i din barndom och olika situationer som uppstått för att se om det ligger primära sår som hinder för din personliga utveckling. Vi går igenom vad du behöver och saknar i livet för att det ska kännas meningsfullt. En relation mellan klient och terapeut innehåller tillit, stabilitet, bekräftelse, acceptans, skydd och går ut på att skapa grunden till empati för dig själv och andra. Det bidrar till en möjlighet att vägleda tankar, känslor och behov på ett sunt sätt med målfokusering och klarhet. Att förstå din historia, frigör skuld och skam inom dig och skapar mer plats för frihet och välbehag.

Bakgrund:

Tidigare arbetslivserfarenhet har jag inom finans i IT branchen. Jag har arbetat som ekonomikontroller, ekonomiansvarig. Under mina 15 år inom finans har jag fått erfarenhet av att arbeta på stora och små företag, sett olika företagskulturer och förhållningssätt. 

Som högpresterande och högt ansvarstagande person och senare utmattad och fick en längtan och ett behov av att förstå mig själv på djupet och valde därför att gå en psykoterapiutbildning som är integrativ och holistisk. Genom att jag själv deltagit i alla metodiker som jag nu utövar på mina klienter i terapi så har det gett mig övertygelsen att vi alla har möjligheten att utvecklas personligen och läka. Det är stärkande att få följa människor på deras egen resa mot större medvetande, mening och harmoni.  

Skärmavbild 2021-04-25 kl. 13.17.27.png

Susan Fuchs

leg psykoterapeut/schematerapeut

Nybrogatan 34, Stockholm

Mitt namn är Susan Fuchs och jag är legitimerad psykoterapeut, Schematerapeut, coach och mindfulness instruktör. Jag erbjuder både individuell behandling och behandling för par.

I behandlingen fokuserar vi på de behov just du har utifrån den situation du befinner dig i. Vi arbetar både på djupet och långsiktigt för att skapa en ökad självkännedom och därmed möjliggöra förmågan att göra medvetna och goda val för att möta dina behov istället för att hamna i tidigare invanda mönster.

Bakgrund

Jag är utbildad beteendevetare med många års erfarenhet i IT branschen där jag bland annat arbetat inom HR med rekrytering. Jag har även tidigare erfarenheter utav arbete som hälsopedagog, friskvårdskonsult och kbt terapeut på vårdcentral.  

Kontakta oss 

Vi tar emot besök på Östermalm.
Kontakta gärna oss vid frågor och funderingar. Varmt välkommen!

Nybrogatan 34, 114 39 Stockholm

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

Thanks for submitting!

1A442DAE-C9D4-434C-80F6-2F8DD8C0C200.hei