Kontakta oss

Se lediga tider och boka din tid online via knappen nedan. Vid frågor fyll i formuläret så svarar vi dig inom 24h. Varmt välkommen!

 

Boka tid 

Emelie Hasselhuhn

Nybrogatan 34, våning 3

114 39 Stockholm


emelie@terapihusetstockholm.com

55829074_2789882881237409_41108275138511

Om Terapihuset 

Untitled_edited.jpg

Emelie Hasselhuhn samtalsterapeut/parterapeut/schematerapeut

grundare Terapihuset 

Mina specialområden och hjärteämnen i terapibehandling inkluderar anknytningsteorin som är ett av de viktigaste aspekterna att förstå för att nå syntes inom oss. Relationellt medberoende problematik hindrar oss i våra liv på många sätt och skapar relationsproblematik, ångest, depression, utbrändhet och andra destruktiva mönster. Jag arbetar även med tidiga trauman av övergivenhet, känslomässig försummelse. 


Mitt sätt att arbeta 

Jag använder anknytningsteorin som grund i mitt terapeutiska arbete och schematerapi som byggsten. Min psykologiska röda tråd genom terapibehandlingen bygger på psykosyntesmetoden som är en metod för personlig utveckling och självförverkligande. I terapi ser vi på ditt liv och det som känns svårt här och nu vi undersöker empatiska avbrott i din barndom och olika situationer som uppstått för att se om det ligger primära sår som hinder för din personliga utveckling. Vi går igenom vad du behöver och saknar i livet för att det ska kännas meningsfullt. En relation mellan klient och terapeut innehåller tillit, stabilitet, bekräftelse, acceptans, skydd och går ut på att skapa grunden till empati för dig själv och andra. Det bidrar till en möjlighet att vägleda tankar, känslor och behov på ett sunt sätt med målfokusering och klarhet. Att förstå din historia, frigör skuld och skam inom dig och skapar mer plats för frihet och välbehag.

Bakgrund:

Tidigare arbetslivserfarenhet har jag inom finans i IT branchen. Jag har arbetat som ekonomikontroller, ekonomiansvarig. Under mina 15 år inom finans har jag fått erfarenhet av att arbeta på stora och små företag, sett olika företagskulturer och förhållningssätt. 

Som högpresterande och högt ansvarstagande person och senare utmattad och fick en längtan och ett behov av att förstå mig själv på djupet och valde därför att gå en psykoterapiutbildning som är integrativ och holistisk. Genom att jag själv deltagit i alla metodiker som jag nu utövar på mina klienter i terapi så har det gett mig övertygelsen att vi alla har möjligheten att utvecklas personligen och läka. Det är stärkande att få följa människor på deras egen resa mot större medvetande, mening och harmoni.  

 
1A442DAE-C9D4-434C-80F6-2F8DD8C0C200.hei

Kontakta Terapihuset

Vi tar emot besök på Östermalm.
Kontakta gärna oss vid frågor och funderingar. Varmt välkommen!

Nybrogatan 34, 114 39 Stockholm

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

Thanks for submitting!